Rouwverwerking

Een beeld van een verhaal

Wanneer je iemand verliest aan de dood of door een scheiding, komen er vaak zoveel gevoelens boven dat je soms niet meer weet hoe je daarmee om kunt gaan. Ze zijn verwarrend, maar ook van een buitengewone intensiteit. Het is of dood en leven dicht bij elkaar staan.Veel mensen ervaren in die periode een kracht, vaak dwars door de wanhoop heen, die ze tot dan toe nog niet hebben meegemaakt. Het is een kwetsbare periode. Hoe kun je je leven weer in eigen hand nemen en de realiteit een plaats geven?


Je eigen verhaal is zo vol leven dat het vormkrachten aanspreekt. Je kunt je verdriet een vorm geven zoals het bij je past en dat laat je beseffen hoe waardig en waardevol verdriet is. Oscar Wilde schreef dat verdriet een heilige grond heeft. Ik heb door eigen ervaring - de dood van mijn dochtertje - ervaren hoe waar dit is.

Je kunt een ontwerp maken voor een beeld in klei  of was, dat bedoeld is als herinnering of monument. Je leert de techniek om een beeld te maken. Je kunt kiezen uit verschillende steensoorten zoals serpentijn, albast of Franse kalksteen. Je kunt  kiezen voor een reliëf in klei, steen of brons, of een 3 driedimensionaal beeld in klei of cement. 

Deze cursus is voor iedereen die een dierbare heeft verloren aan de dood; degene die een scheiding van de partner meemaakt of heeft meegemaakt; voor jongeren en kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn; iedereen die een maatschappelijke status heeft verloren.

In opdracht schets(schilder) ik kinderen/jongeren/volwassenen (ook direct na overlijden). Een portret geschilderd, in klei of brons is ook mogelijk, naar foto en/of live.

 

Ik ben aangesloten bij het Landelijk Steunpunt Rouwverwerking

Duur van de cursus, groepsgrootte en eventueel de data en  kosten in overleg.

U kunt zich via de mail of mobiel opgeven, individueel of met  een "eigen" groep, tot max. 6 personen.

M: 0681162450     E: info@elzelienatelier.nl